Druk in je hoofd? Veel ballen in de lucht? Vaak gestrest? Een dreigende burn out? Of gewoon behoefte aan een moment voor je zelf? Mindfulness nodigt je uit om:

Even stil te staan en niets te doen.
Opmerken hoe het met je gaat.
Op adem komen.
Aanwezig zijn bij wat er is,
wat dat ook is.
Even met de aandacht hier.
Nieuwsgierig naar wat er dan gebeurt.

In de 8-weekse mindfulness training oefen je in het richten van de aandacht en ga je op ontdekkingstocht. Je wordt allereerst uitgenodigd tot de kunst van het niets doen: simpelweg zitten en je voeten, je lijf, je adem voelen. Soms is dit al een hele klus.
Gedurende de training breiden we het richten van de aandacht uit naar andere gebieden: gedachten, gevoelens, geluiden. We doen simpele oefeningen waarin je jezelf ook bewegend bewust wordt van het lichaam. Je verkent de eigen grenzen en ontdekt hoe je daar mee omgaat.
Tot slot is er aandacht voor het toepassen van het geleerde in het dagelijkse leven.

Waaraan kan deze training bijdragen?
~ op adem komen en tijd maken voor jezelf
~ stil staan bij hoe het met je gaat
~ je grenzen (fysiek of anderszins) erkennen
~ zien hoe je met die grenzen omgaat
~ ontdekken hoe je voor jezelf kan zorgen
~ wat daarin helpend is en wat niet
Een bijzonder praktische training met concrete handvatten.

Oefening baart kunst! Het is belangrijk dat je naast het bezoeken van de groepsbijeenkomsten tijd maakt om dagelijks zo’n 30 tot 45 minuten thuis te oefenen.

Ook wel ‘Aandachtstraining’ genoemd volgt deze training de methodiek die ontwikkeld werd door Jon Kabat-Zinn waarbij hij elementen uit het boeddhisme als uitgangspunt nam. Meditatie en yoga in aandacht maken onderdeel uit van deze training.

Deze training kan ook individueel gevolgd worden. Kosten op aanvraag.

Zorgverzekeraars of werkgevers vergoeden mogelijk (een deel van) de kosten voor een individueel traject of een groepstraining. Kijk voor vergoedingen op Zorgwijzer.